270-6-sa-skapar-du-superbrunchen-som-ger-energi-1

En härlig brunch ger en bra start på dagen och får dessutom de allra flesta att känna att helgen har fått en liten extra guldkant. Självklart går det bra att äta brunch oavsett dag i veckan men det är ett faktum att brunchen är extra vanlig på lördagar och söndagar. Du kan idag välja att äta brunch hemma eller på någon av de många restauranger som erbjuder den och jag har numera ett par favoriter som jag satsar på.

Att njuta av god mat och dryck är ett nöje som många människor skulle säga är ett av deras största intressen i livet. Därför är det inte så konstigt att restaurangbranschen idag är gigantisk och hela tiden växer. Jag formligen älskar att prova på nya rätter och det är det allra första jag tänker på när jag exempelvis åker ut och reser. Finns det något bättre än att få njuta av lokala delikatesser på en undangömd restaurang?

Just brunch har ett extra antal fördelar och när jag upptäckte brunchen i USA så blev jag helt förälskad. Tror ärligt att jag faktiskt åt brunch varje dag och någon gång även till middag på ett sådant där ställe som serverade det hela dagen även om det egentligen är något man äter alldeles i början eller på morgonen.

Fördelar med att äta brunch ute

  • Så som jag ser det är det smart för de allra flesta oavsett vilken ålder eller andra förutsättningar man har. Är man exempelvis en barnfamilj passar såväl tidpunkten som maten för att barnen ska vara nöjda och glada under besöket.
  • Det är prisvärt. Vem kan säga nej till riktigt mycket mat till ett bra pris? Inte många. Självklart finns det olika prisklasser men man kan alltid välja det som passar en bäst.

Många som någon gång gått på en brunch på restaurang undrar vad hemligheten är och så skapar du superbrunchen som ger energi är svaret på frågan alla vill veta. Vare sig man kan göra det själv eller inte är ju beroende på hur duktig man är på att laga mat men faktum är att det gå relativt enkelt att laga brunch med råvaror som inte behöver vara så komplicerade. Jag är ingen superkock men tack vare mina erfarenheter av restaurangbranschen och brunch så kan jag faktiskt svänga ihop något gott om situationen kräver det.

Nyfiken på att hitta en bra restaurang i Stockholm – du kan gå till den här sidan för att läsa om en fransk restaurang i Gamla stan som bland annat serverar en fantastisk brunch. Det gäller ju att hitta ett val som verkligen smakar riktigt bra då man valt att gå ut och äta. Jag tycker själv inte att man bara ska slösa pengarna utan faktiskt lägga lite tid på efterforskningar innan man bestämmer sig.

Så hittar du den bästa brunchen

270-6-sa-skapar-du-superbrunchen-som-ger-energi-2

  • Fråga vänner och familj! Det är helt säkert att de har erfarenhet av att äta brunch ute. Hör därför med någon du har förtroende för och gillar så kan du säkert få bra tips. Jag fick ett av mina bästa brunchtips från min kusin som har en kompis med ett helt fantastiskt ställe för just brunch.
  • Ha koll på pengarna. Se till att du väljer med omsorg inte bara vad gäller maten utan även vad gäller ekonomin. Det är ju inget kul att gå till en brunch du inte har råd med. Då är det bättre att hitta ett billigare alternativ men där maten är super ändå. Jag kan fortfarande tänka tillbaka på en gång då jag egentligen inte hade råd men ändå provade på en sådan där fin brunch med champagne. Så här i efterhand hade jag nog hellre sparat mina pengar vid det tillfället och satsat på en billigare brunch men det är ju inget att göra något åt nu.
  • Läs på! Många städer har tips i tidningar. Där kan du få veta vilka nya ställen som finns i staden samt vilka som är extra populära eller de du ska undvika. Kolla gärna också på nätet där man ofta kan lämna rekommendationer. Att ta del av vad andra människor tyckt är smart för den som vill undvika tråkiga upplevelser. Jag gör alltid detta utomlands men har även börjat göra det på hemmaplan. Tycker helt klart att det är värt det.
  • Så skapar du superbrunchen som ger energi. Detta är den ultimata frågan för dem som fallit för brunch tycker jag. Svaret för mig är att helt enkelt gå ut på restaurang men är du en bättre kock kan du ju lära dig ett och annat själv. Kom bara ihåg att våga fråga de som jobbat med maten om du vill veta mer. Då ökar du chansen för att du kan kopiera det hemma om du vill prova.
  • Se till att du helt och hållet har koll på vad som gäller för brunchen. Har du med dig barn kan du ibland få ett billigare pris för dem och det är inte alltid det ingår dryck. Ju mer du vet innan du går dit, desto större chans har du att göra ett val du blir nöjd med. Dröj därför inte med att ringa till restaurangen om du undrar över något. Alla seriösa aktörer är mer än glada över att få besvara dina frågor.

Älskar du fisk – du kan klicka här för att hitta fisk och skaldjur till brunch i Gamla stan och se om det kan vara något för dig. Svaret på frågan så skapar du superbrunchen som ger energi kan mycket väl vara just denna typ av mat. Det är också så att allt fler restauranger väljer att satsa på annorlunda råvaror för sin brunch.

Media tipsar om brunch

270-6-sa-skapar-du-superbrunchen-som-ger-energi-3

Eftersom de allra flesta älskar att gå ut och äta så skriver media ofta om just brunch och mat i allmänhet. Så skapar du superbrunchen som ger energi är förstås intressant för många men faktum är att restaurangtips är mycket populärt det också. Jag formligen plöjer artiklar mat i allmänhet och tycker helt klart att det är det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om vad det är som är på gång i matvärlden. Hur ska man annars få reda på något viktigt tänker jag.

Expressen skriver här om brunchernas mecka och detta är en kul artikel för alla som på något sätt vill inspireras. Aftonbladet skriver här om hur du skapar en superbrunch och detta kan ju vara något för dig som helst stannar inne just den här helgen.

Svenska Dagbladet skriver i en artikel om hur brunch serveras på hotell och en del undersökningar visar faktiskt att allt fler väljer hotell baserat på den brunch de serverar.

Våga njuta av mat

Jag har som de flesta andra många drömmar. En del av dem är stora och andra små. För mig handlar mat om att njuta varje dag och därför tycker jag brunch är så mysigt. Ibland går jag med vänner, andra gånger med familj och någon gång faktiskt själv med en god bok. Det är helt enkelt ett enkelt sätt att starta min dag med positiva tankar och dessutom riktigt god mat i magen som får mig att orka ha energi hela dagen.