Press ESC to close

Konstresor

Art TravelSäkerligen har du varit på din beskärda del av både charter-resor och weekends runt om i världens storstäder. Sol och shopping i all ära, men att resa med konsten som huvudtema är något alldeles speciellt. Det är nämligen inte bara en resa till en annan plats, utan också en resa tillbaka i tiden eller rakt in i en annan människas inre. En konstnärs verk är ju ofta en del av henne själv och genom att studera verket på nära håll får vi också en inblick i hennes själ.

Resorna, som också brukar annonseras i god tid antingen i kalendern eller i vårt forum här på sajten, brukar vara mycket uppskattade och något som många ser fram emot. Kostnader för biljetter och boende bekostar deltagarna naturligtvis själva, men med tanke på att vi i regel reser i en något större grupp så brukar vi kunna komma lite billigare undan.

Har du en gång varit med på någon av dessa resor så ska du se att du kommer få svårt att resa på traditionellt vis efter detta. Det här är också ett exempel på hur konst och konstnärskap lätt blir en livsstil med allt vad det innebär. Att det också är intellektuellt utvecklande är ju så klart en extra bonus, och något som gör att du både kommer minnas resan och prata om den under lång tid framöver. Eller i varje fall tills det är dags att bege sig ut i världen på nästa konstresa!

Som deltagare har du också alla möjligheter att utforma dessa resor, och det är inte alls så att vi alla tycker om att tillbringa timmar på olika museer. Istället kanske vi tar en promenad i konstnärens gamla kvarter eller äter en god middag på vår huvudpersons favoritrestaurang. Alla möjligheter finns för dig som har lust och engagemang att vara med om resans planering.