Press ESC to close

Långa ögonfransar – Så får du långa ögonfransar

Vissa människor föds med långa ögonfransar, medan andra måste jobba lite hårdare för att uppnå denna look. Oavsett vilken längd dina naturliga fransar har finns det sätt att få dem att verka längre. Här är några tips:

Hur kan jag få mina ögonfransar längre?

Om du är missnöjd med längden på dina ögonfransar finns det följande möjligheter :

 • Använd ett serum för franstillväxt. Det finns ett antal olika serum exempelvis XLash serum pro på marknaden som påstår sig främja franstillväxten. Vissa personer tycker att dessa serum är effektiva, medan andra inte gör det.
 • Applicera ett lager vaselin eller ricinolja på dina fransar innan du går och lägger dig. Detta kan hjälpa till att hålla dem återfuktade och främja tillväxten.
 • Försök att använda en ögonfransböjare. Att böja dina fransar kan få dem att verka längre och fylligare.
 • Fake it! Det finns ett antal olika falska ögonfransar på marknaden, från naturliga remsor till dramatiska individuella fransar. Välj den stil som passar dig bäst och ge dig själv en glamourös boost!

Oavsett vilken metod du väljer, ha tålamod och kom ihåg att det

Hur får jag långa ögonfransar naturligt?

Letar du efter ett sätt att få längre ögonfransar utan dyra och tidskrävande procedurer? Det finns några saker du kan göra för att hjälpa dina fransar att växa längre naturligt. Nedan följer några tips:

 1. För det första ska du se till att du får tillräckligt med sömn – sju till åtta timmar per natt är bäst.
 2. Dessutom, äta en hälsosam kost som är rik på vitaminer och mineraler, särskilt zink.
 3. Slutligen kan du använda ett serum för ögonfranstillväxt som XLash serum eller XLash serum pro för att stimulera tillväxten.

Hur får man långa ögonfransar snabbt?

Om du har bråttom att få längre fransar finns det några saker du kan göra för att påskynda processen:

 • Applicera ett tillväxtserum som XLash serum eller ricinolja på dina fransar varje kväll
 • Se till att du får tillräckligt med sömn och äter en hälsosam kost
 • Använd en ögonfransböjare regelbundet för att böja dina fransar och få dem att se fylligare ut.
 • Det finns också ett antal olika falska ögonfransar på marknaden som kan ge dig en snabb ökning av längden. Välj den stil som passar dig bäst och njut av din nya look!
 • Slutligen bör du undvika att dra i dina fransar när du applicerar mascara – det kan skada dem och få dem att falla av i förtid.

Varför har mina ögonfransar blivit kortare?

En vanlig fråga som många människor ställer sig är varför deras ögonfransar kan ha blivit kortare med tiden. Det kan finnas många orsaker till detta, men en av de vanligaste är helt enkelt åldrandet. När vi åldras börjar vår hud tunnas ut och blir mindre elastisk. Detta gäller även den känsliga huden runt ögonen, vilket kan leda till att våra fransar blir kortare och glesare.

En annan vanlig orsak till kortare fransar är ett medicinskt tillstånd som kallas alopecia areata. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som gör att håret faller ut i fläckar. Den kan påverka alla områden på kroppen som har hår, inklusive ögonfransarna.

Det finns också ett antal yttre faktorer som kan leda till att våra ögonfransar blir kortare. Överdriven användning av mascara kan till exempel leda till att ögonfransarna blir spröda och går av. Simning i klorerat vatten kan också ha en uttorkande effekt på fransarna.