Press ESC to close

Dränering – Allt du behöver veta om dränering för din villa

Dränering. Något som många villor behöver och samtidigt något som de flesta har väldigt lite kunskap om. Hur ofta ska man egentligen byta dränering och finns det några tecken på att dräneringen börjar bli dålig? Det och mycket mer ska vi gå igenom idag.

Behöver jag dränera mitt hus?

Faktum är att alla hus behöver inte dräneras. Den stora anledning till att dränera ditt hus är om du upptäckt fukt- och mögelskador. Märker du inga fuktproblem kan du i många fall vänta eller helt låta bli med att dränera ditt hus. Vi brukar dock rekommendera att du pratar med en expert. Om du inte dränerar när det egentligen hade behövts kan det bli en dyr historia.

Klicka här för att lära dig mer och hitta det byggmaterial som du behöver för att själv dränera ditt hus.

Har du en källare?

Den stora anledning till att dränera ditt hus är om du har en källare. Det är ofta här som fuktskadorna först upptäcks. Om du inte använder källaren för att förvara kläder och annat liknande material gör det i många fall inget om det finns lite fukt. Om du däremot vill inreda källaren är det en bra idé att dränera huset om det finns fukt.

Byta dränering

Med jämna mellanrum behöver dräneringen bytas. Detta kan vara en dyr historia och därför är det en bra idé att tänka efter först. Om du till exempel ska sälja huset kan det vara en bra idé att istället ge den nya köparen rabatt och låta denne ordna med ny dränering. Om du däremot planerar att bo kvar är det ingen bra idé att vänta. Desto längre du väntar, desto större är risken för att det ska uppstå dyra skador på ditt hem.

Dränering är ett ämne som inte många orkar sätta sig in i. Det är dock ett väldigt ämne som vi vill uppmuntra alla villägare att lära sig mer om. Det kan spara dig mycket pengar i längden.